Search
Close this search box.

Ben je gefrustreerd met je jiu jitsu training? Neemt je motivatie af en weet je niet hoe je het weer kunt aanwakkeren? We begrijpen de moeilijkheden die gepaard gaan met het bereiken van een plateau en het verliezen van motivatie. We hebben talloze beoefenaars dezelfde periodes zien doormaken bij Sportschool Herbert. In deze uitgebreide blogpost delen we essentiële ideeën en manieren om je te helpen trainingsplateaus te overwinnen, motivatie te herstellen en je jiu jitsu reis naar nieuwe hoogten te brengen. Ontdek hoe onze methodologie, ondersteund door jarenlange ervaring en wereldwijde expertise, je kan helpen bij deze veelvoorkomende uitdaging.

BJJ Motivation trainingsplateau
  1. Neem een pauze en focus opnieuw: Wanneer je in een trainingsdip zit, is het soms de beste keuze om een pauze te nemen. Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar even afstand nemen van de mat kan je geest reinigen en je passie weer doen opleven. Andere activiteiten die je vreugde en voldoening brengen, zoals lezen, hardlopen, muziek, familie, voetbal en tijd doorbrengen met vrienden, kunnen helpen. Door je interesses te diversifiëren, geef je jezelf de kans om op te laden en een hernieuwde interesse in jiu-jitsu te ontwikkelen. Afhankelijk van je behoeften kan een pauze variëren van enkele weken tot enkele maanden. Uiteindelijk helpt het om opgebouwde mentale en fysieke vermoeidheid los te laten en een nieuwe start te maken.
  2. Privélessen met je instructeur: Overweeg een reeks privélessen te nemen met je instructeur om uit je comfortzone te stappen en stagnatie te overwinnen. We raken vaak gewend aan bepaalde technieken en posities, waarbij we andere aspecten van ons spel verwaarlozen. Je instructeur kan zwakke punten in je vaardigheden identificeren en individuele begeleiding bieden om ze te overwinnen. Privélessen bieden de mogelijkheid om nieuwe technieken te verkennen, je sterke punten te verbeteren en lacunes in je spel aan te pakken. De expertise en specifieke begeleiding van je instructeur kunnen je inspireren en motiveren om buiten je comfortzone te trainen. Pak de kans om te leren, groeien en je algehele jiu-jitsu vaardigheid te verbeteren.
  3. Communiceer je behoeften aan je instructeur: Er zijn momenten waarop alles wat je nodig hebt van je instructeur een bemoedigend klopje op de rug en aanmoediging is. Wees niet bang om je echte gevoelens te uiten. Geef aan dat je behoefte hebt aan constructieve feedback en laat je instructeur weten welke stappen je moet nemen om je motivatie weer aan te wakkeren. Ze hebben hoogstwaarschijnlijk vergelijkbare problemen meegemaakt en kunnen je waardevol inzicht en ondersteuning bieden. Onthoud dat instructeurs transparantie waarderen en de waarde van aanmoediging erkennen. Door open te zijn over je behoeften, bouw je een sterkere relatie tussen student en instructeur op en creëer je een leeromgeving.
  4. Op maat gemaakte privélessen: Privélessen kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden naast technische instructie. Ze kunnen dienen als een plek voor belangrijke dialogen en op maat gemaakte trainingservaringen. Sommige studenten willen privésessies om hun hart te luchten en iemand te hebben die echt naar hun problemen luistert. Instructeurs kunnen ondersteuning en begrip bieden door een empathisch oor te lenen, waardoor studenten hun zorgen kunnen uiten en helderheid kunnen vinden. Anderen gedijen in omgevingen die dialoog en betrokkenheid stimuleren als onderdeel van hun training. Instructeurs passen hun aanpak aan om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van elke student, rekening houdend met diverse leerstijlen. Privélessen die zich richten op bepaalde vaardigheden, zoals ontsnappen uit de zijkant, kunnen een goed gestructureerd verbeteringsplan bieden. Instructeurs stellen studenten in staat om hun talenten op bepaalde gebieden te verbeteren door hen de theorie, positionering, fundamentele bewegingen, technieken, progressieve trainingsmethoden en tactische inzichten bij te brengen.
  5. De invloed van een goede trainingspartner: Het vinden van een goede trainingspartner kan je jiu-jitsu pad verbeteren. Een goede trainingspartner biedt ondersteuning, inspiratie en mogelijkheden voor wederzijdse verbetering. Neem de tijd om iemand te vinden die jouw doelen en dromen deelt. Train samen, moedig elkaars ontwikkeling aan en werk samen om obstakels te overwinnen.

Conclusie: Plateaus en een verlies van enthousiasme zijn gebruikelijke fasen in jiu-jitsu training. Sportschool Herbert begrijpt de uitdagingen die je kunt tegenkomen en biedt waardevolle inzichten om je door deze moeilijke periodes te helpen. Door pauzes te nemen, deel te nemen aan privélessen, je behoeften te bespreken en een betrouwbare trainingspartner te vinden, kun je plateaus overwinnen en je passie voor jiu-jitsu nieuw leven inblazen. Onze ervaring met het geven van seminars in verschillende landen stelt ons in staat om gepersonaliseerd advies te bieden dat is afgestemd op jouw specifieke situatie. Laat kleine tegenslagen je ontwikkeling niet belemmeren. Omarm deze strategieën en begin aan een vernieuwde reis van groei, prestatie en voldoening in jiu-jitsu.

Onthoud dat bij Sportschool Herbert jouw voortgang voorop staat en we streven naar een ondersteunende cultuur die individuele groei bevordert. Door deze beproefde tactieken toe te passen, ben je goed op weg om trainingsplateaus te doorbreken en nieuwe hoogten te bereiken in je jiu-jitsu avontuur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Boek een gratis proefles

Vul het onderstaande formulier in en we nemen binnenkort contact met je op.

Contact Informatie
Proefles:
Voorkeursdatum en -tijdselectie