Search
Close this search box.

Als witte band in Braziliaans Jiu-Jitsu (BJJ) vraag je je misschien af op welke gebieden je je training moet focussen. In dit blogartikel deel ik mijn ervaring en gedachten om je op weg te helpen. Deze essentiële elementen zullen je groei en plezier op de mat verbeteren. Ga met mij mee op dit spannende BJJ-avontuur!

BJJ stuying

De essentiële focusgebieden voor Witte banden tijdens Braziliaans Jiu Jitsu Training

  1. Accepteer BJJ als een vrijetijdsbesteding en sport: Erken dat BJJ meer is dan alleen een vechtkunst; het is ook een hobby en sport voor persoonlijke groei en plezier. Benader het met de intentie om plezier te hebben en te genieten van de reis, ongeacht het tempo van je vooruitgang. Onthoud dat de relaties die je opbouwt met je teamgenoten vergelijkbaar zijn met familie, dus vermijd vergelijkingen en focus op het creëren van een prettige en ondersteunende omgeving.
  1. Geef prioriteit aan je gezondheid: Het behouden van een goede gezondheid is essentieel voor optimale prestaties en een bevredigende BJJ-ervaring. Denk aan het volgende:
  1. Beheers de fundamenten: Fundamentele vaardigheden vormen de basis voor succes in BJJ. Hier zijn enkele belangrijke fundamenten om te onthouden:
    • Het ontwikkelen van de juiste mindset, inclusief het juiste denken voor, tijdens en na trainingssessies.Het verkrijgen van theoretische kennis van de technieken en principes, zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen.Deelnemen aan Jiu-Jitsu-specifieke fitnessactiviteiten zoals conditietraining, krachttraining en flexibiliteitsoefeningen die gericht zijn op BJJ.Beheersen van fundamentele bewegingen zoals bridging, shrimping en basistransities, die de basis vormen voor effectieve technieken.Het gebruiken van goede positionering en lichaamshouding om een voordeel te behalen ten opzichte van je tegenstanders.Het aanleren van goede houdingen, plaatsing van armen en benen, en controle en hefboomwerking vanuit verschillende posities.Het leren van basale ontsnappingsbewegingen uit veelvoorkomende situaties zoals mount, back mount, side mount en guard.Het beheersen van basale controleposities vanuit typische posities om dominantie te verkrijgen.Het ontwikkelen van betrouwbare technieken die passen bij je eigen sterke punten, zwakheden, lichaamstype en persoonlijkheid.
    • Het verbeteren van basistechnieken voor worpen en takedowns, zowel staand als knielend.

Door je te concentreren op deze drie aspecten – BJJ accepteren als een vrijetijdsbesteding, prioriteit geven aan je gezondheid en de fundamenten beheersen – leg je een solide basis voor je BJJ-reis en creëer je een veilige en gastvrije trainingsomgeving.

Tot slot, als witte band, welkom in de fantastische wereld van Braziliaans Jiu-Jitsu! Je kunt je training, persoonlijke groei en plezier op de mat verbeteren door te focussen op deze tien belangrijke gebieden. Accepteer BJJ als meer dan alleen een vechtkunst, geef prioriteit aan je gezondheid voor langdurig succes en besteed tijd en moeite aan het beheersen van de fundamenten. Bereid je voor op een prachtige reis van zelfontdekking en groei in het gezelschap van een ondersteunende BJJ-familie. Betreed de mat met enthousiasme, openheid en toewijding aan voortdurende groei. Gefeliciteerd met het lid worden van de BJJ-familie bij Sportschool Herbert!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Boek een gratis proefles

Vul het onderstaande formulier in en we nemen binnenkort contact met je op.

Contact Informatie
Proefles:
Voorkeursdatum en -tijdselectie