Search
Close this search box.

Introductie

In de wereld van martial arts, en meer specifiek in Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ), is er een unieke groet die vaak te horen is op de trainingsmat: “OSS” of “OSU.” Maar wat betekenen deze termen eigenlijk en waar komen ze vandaan? In deze blog duiken we in de oorsprong en betekenis van deze krachtige uitspraken, die bij sportschool Herbert een bekend fenomeen zijn.

Oss

De Oorsprong van ‘OSS’ en ‘OSU’ in BJJ:

“OSS” vindt zijn wortels in de Japanse krijgskunsten, waar het oorspronkelijk werd gebruikt door beoefenaars van disciplines zoals Judo en Karate. Deze term is een samenvoeging van “Onore Shinshi” en “Shinshin Toitsu,” wat vertaald kan worden naar “jezelf overwinnen” en “geest en lichaam zijn één.” Deze concepten zijn nauw verbonden met de filosofie van BJJ, waar de nadruk ligt op techniek, intelligentie en fysieke veerkracht.

Betekenis in Brazilian Jiu-Jitsu:

Binnen de BJJ-gemeenschap is “OSS” of “OSU” niet zomaar een groet. Het symboliseert wederzijds respect, toewijding en vastberadenheid. Het erkent de uitdagingen en de harde training die beoefenaars op de mat ondergaan. Bij sportschool Herbert wordt deze term gebruikt om een gevoel van gemeenschap en gedeelde passie voor BJJ te versterken.

De Wereldwijde Impact van ‘OSS’ en ‘OSU’

Deze unieke begroeting heeft zich wereldwijd verspreid en verbindt BJJ-beoefenaars van verschillende achtergronden. Het dient als een herinnering aan de gedeelde waarden en de zoektocht naar zelfverbetering, zowel op de mat als in het dagelijks leven.

Conclusie

Dus, de volgende keer dat je een BJJ-beoefenaar “OSS” of “OSU” hoort zeggen, herinner je dan aan de diepere betekenis achter deze krachtige groet. Het is meer dan alleen een woord; het is een uitdrukking van respect, vastberadenheid en de voortdurende zoektocht naar zelfverbetering op en buiten de mat. OSS!

Trefwoorden: Braziliaanse Jiu-Jitsu, BJJ, OSS, OSU, krijgskunsten, zelfverbetering, trainingsfilosofie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Boek een gratis proefles

Vul het onderstaande formulier in en we nemen binnenkort contact met je op.

Contact Informatie
Proefles:
Voorkeursdatum en -tijdselectie